Cardul de credit doar cu buletinul

Creditul doar cu buletinul - forma noua

Oferta bancilor, nu doar a IFN-urilor, incepe sa devina foarte interesanta in materie de credite rapide: cardul de credit.

Cartea de identitate si o simpla cerere, apoi banca verifica singura la angajator, si gata, ai un card de credit, cu care poti cumpara in rate din magazinele partenere, sau direct pe credit, de oriunde.


Cardurile pot fi facute direct in magazin. Vechea forma de "Credit doar cu buletinul" a disparut, in parte, si pentru ca BNR a interzis acordarea de credite direct in magazin. dar BNR nu a interzis nici achizita in rate, nici emiterea de carduri de credit. Astfel ca ne uitam mirati cum se reia filmul "Creditul doar cu buletinul".

Cardul de credit reprezinta pentru multi romani singura solutie salvatoare, insa putini sunt cei care stiu ca o intarziere la plata mai mare de 30 de zile ii trimite in biroul de credite.

De exemplu, daca ai facut un credit de 10000 de lei, pe care l-ai cheltuit si nu a fost acoperit pana la scadenta, dobanda pe care trebuie s-o platesti este de 17,5% si esti obligat sa depui in cont inca 5% din suma. Fiecare zi de intarziere la plata te poate costa 25 de lei in plus.

De asemenea, retragerea de la bancomat te poate costa mai mult decat in cazul altor tipuri de carduri. Daca la un card de debit, comisionul este de maximum 0,5% din suma retrasa, la cel de credit poate fi si dublu. O alta facilitate pusa la dispozitie de banci este refinantarea acestuia, cu o dobanda mai mica.

Limita maxima de creditare este de trei salarii si nu mai mult de 75000 lei, iar unele banci le pot realiza chiar in magazine. Daca ai buletinul si adeverinta de venit, sau doar buletinul si dai o declaratie, reprezentantul institutiei creditoare poate suna la angajator pentru a confirma datele, iar apoi iti poate emite cardul pe loc.

Pe langa cardurile de credit nebancare, deja celebre, de la Erolines sau Cetelem, acum vedem ascensiunea fantastica a Card Avantaj de la Credit Europe Bank, a celui de la ING, a Card Credit BCR PowerCard - Cumparaturi in rate cu 0% dobanda, sau a celor de la OTP Bank.

Toate bancile ofereau carduri de credit, acum mai toate se indreapta spte cele cu dobanda 0 la cumparaturi, la cele acordate doar cu buletinul, sau la tot felul de alte oferte. Vom urmari cu interes subiectul.