Imprumutul doar cu buletinul

Creditul doar cu buletinul

Anii cei buni, cam pana in '08, au trecut, cand se bateau magazinele intre ele sa va dea orice, pe credit doar cu buletinul. In orice magazin intrai, de electronice sau electrocasnice, mobila, materiale de constructii, gaseai afisele "Credit doar cu buletinul", si in fata, la vedere, birourile consultantilor de credite. 

Mai exista asa ceva? Cine mai ofera credit doar cu buletinul?


In raspuns simplu: IFN-urile (Institutiile financiare nebancare). In realitate insa, nimeni nu a oferit vreodata cu adevarat credite doar cu buletinul. Daca erai la primul contract, tot mai trebuia sa aduci o adeverinta de salariu, sau macar fluturasul sau talonul. In plus, mai trebuia sa ai la tine o factura de utilitati de la adresa din buletin. Insa, si atunci, ca si acum, prin aceasta sintagma "Credit doar cu buletinul" se intelege ceva real si palpabil: credite rapide, nebancare, cu foarte putine acte.

Anul acesta intalnim ceva ce este, probabil, cel mai apropiat credit de acest "doar cu buletinul": creditul nebancar oferit de Easy Asset Management - iCredit. Acestia afirma ca tot ce le trebuie este o copie de pe buletin, insa consultantii lor fac foarte multe verificari. Chiar si asa, afirmatia de pe site-ul iCredit este clar: "O copie dupa o dovada de venit ne va ajuta sa luam decizii mult mai rapid".

Criza economica, dar si reglementarile noi ale BNR au facut ca aceste credite facile sa scada drastic dupa '09, insa de anul acesta incep sa se vada semne de revigorare. Asa cum si creditul direct in magazin da semne de revenire, si creditul doar cu buletinul pare sa revina in atentia IFN-urilor. Este important de inteles faptul ca acum aceste institutii pot avea acces direct la mult mai multe informatii despre cei care solicita creditele (Biroul de credit, baza de date a IFN etc). In acelasi timp, si publicul este astazi mult mai pregatit sa inteleaga ce inseamna apelarea la un credit. Nu in ultimul rand, consultantii institutiilor de credit, de cele mai multe ori, vin la dumneavoastra acasa sa completati cererea, sa semnati contractul, astfel avand posibilitatea sa va face mai usor evaluarea de risc, comparativ cu o banca, spre exemplu.

Spuneam mai sus de iCredit. Alte IFN-uri care ofera asemenea credite doar cu buletinul, sau asemanatoare, sunt, printre altele, Provident, Cetelem, Viva Credit, PatriaCredit s.a.m.d.

Mai multe detalii: http://www.imprumut-urgent.ro/credite-rapide-doar-cu-buletinul.html