Creditele fara garantii la banci si la IFN

Creditele nebancare fara garantii

Credite fara ipoteca; credite fara gaj; fara giranti; credit fara fisa fiscala. Asta se cauta. Creditele fara garantii.

Si bancile, si IFN-urile ofera credite fara garantii. Credite de nevoi personale, credite de consum, credite de achizitii bunuri, credite pentru vacante.


Daca nu va grabiti foarte rau, nu sunteti inscris ca rau platnic in biroul de credite, si aveti un venit cert si sigur, e de preferat sa mergeti la banci. Acestea acorda credite fara garantii pe perioade mai lungi, cu sume mai mari si dobanzi decente.

Daca nu, mergeti la o institutie nebancara (gen Provident, Patria Credit, Viva Credit, Cetelem, TBI Credit, Easy Asset Management). Aici e mai scump, dar se misca repede, fara multe acte si cu verificari mai sumare.

Pentru sume mari, cum ar fi cele pentru credite imobiliare, sau pentru achizitia unui autoturism mai bun, se solicita garantii (ipoteca pe imobil, gaj pe autoturism etc). dar pentru sume mai mici, garantiile la credit nu mai sunt necesare. Se pot obtine astfel sume frumoase, chiar si de 15000 euro, fara nicio garantie sau giranti.

Practic, orice banca sau IFN care acorda credite de consum sau de nevoi personale, inseamna ca acorda credite fara garantii. Problema este doar de suma si perioada de rambursare. Daca aveti un salariu de 1000 lei pe luna, si vreti sa luati un credit de 10000 euro, mai mult ca sigur vi se vor cere garantii sau giranti (asta daca va acorda cineva in vreun fel un asemenea credit).

Teoretic, prin credite fara garantii se pot obtine, cu rambursarea la 5 ani, pana la 30000 euro.

In realitate, cele mai bune oferte de credite fara garantii (nevoi personale) sunt de 20000 euro, oferite de catre Piraeus Bank, Unicredit Consumer Financing IFN si Garanti Bank.

Daca vreti 15000 euro (tot pe 5 ani) credit fara garantii, puteti merge la Intesa SanPaolo Bank sau la BRD (pe langa cele de mai sus, desigur).

Pentru 10000 euro credit fara garantii, se adauga Banca Carpatica si BancPost (cu creditul Nume Prenume), RIB, Alpha Bank sau ProCredit Bank.

Mai putin de 10000 euro credit fara garantii.. ofera aproape toate bancile.

La sume mult mai mici, cand deja incepem sa discutam si de IFN-uri, se schimba mult doar perioada de rambursare. IFN-urile in general nu dau credite sume mari, si nu se complica cu garantii la credite.