Poti face rost de bani daca ai restante?

CREDITE NEBANCARE PENTRU RESTANTIERI 2013

Pentru a ti se aproba o cerere pentru credite nebancare sau bancare, dar esti inregistrat ca rau-platnic (restantier), trebuie sa astepti analiza restantelor din Biroul de Credite. Nu trebuie sa detii foarte multe cunostinte financiare ca sa poti afla daca mai esti valid in obtinerea unui credit nebancar. Dar ca sa obtii credite bancare in conditiile astea, este simplu: NU. In schimb, IFN-urile, desi si ele verifica aceste liste de rau-platnici, nimci si nimeni nu le opreste sa acorde imprumutul. Evaluarea este a lor proprie si tine cont de tipul restantei si de concluzia pe care o trag cu privire la capacitatea ta de rambursare a ratelor respectivului credit. Se uita mai mult ca sa vada cu cine stau de vorbam, care este istoria, dar pana la urma, IFN-ul mai repede se uita la om, decat la hartii.


Continuam aici articolul inceput pe imprumut-urgent.ro (detalii...) in speranta ca va vom atrage in a va spune parerea, impartasi experientele. Sunt sigur ca printre dumneavoastra sunt destule persoane care au trecut prin necazul intarzierii ratelor la banca, sau la CAR, sau chiar la IFN, mai nou. Poate ca e ceva ce nu puteti sau nu va face placere sa discutati acasa, cu familia sau prietenii, dar totusi, experienta dumneavoastra poate fi valoroasa pentru altii. Sau poate chiar dumneavoastra aveti nevoie de idei, de un sfat.

Traim intr-o lume in care aproape nimic nu se mai poate face fara credite sau imprumuturi. Ca le luam de la banca, sau de la institutia financiara nebancara, tot credit este, tot bani cu imprumut. Si ca orice om, cateodata ai necazuri, se aduna, ceva merge foarte prost, sau poate ca nu ai fost atent, nu ai stiut ce se poate intampla.. dar ajungi cu belele la banca. Rau platnic. Inregistrat in Biroul de Credit.

Ce te faci?

Pai in primul rand hai sa facem o mare distinctie, ca diferenta este enorma: Ai Fost ? Sau Esti ? Ca daca poti spune ca Ai Fost, poate ca asta inseamna ca ti-ai platit datoriile, ratele din urma, si da, acum poti cere alte credite (mai mult ca sigur insa, doar din cele nebancare). Daca insa Esti si acum cu asa ceva, la banca sau la IFN... e destul de rau. Insa nu este capat de tara: poti discuta cu consultantii de la IFN, ei pot sa analizeze cu atentie situatia ta, sa vada ca esti de buna credinta si vrei sa platesti, si mai ales, ca poti plati. Ai sanse sa te ajute. Oricum, sa nu te temi si sa nu iti fie rusine sa pui o intrebare. Nu uita: creditele, imprumuturile, bancare sau nebancare, sunt niste servicii, este ceva ce cumperi, si pentru care, chiar daca intarzii, tot platesti, chiar mai mult. Nu iti face nimeni nicio favoare, nu vine nimeni sa te ajute. Un credit este o afacere, un imprumut este o intelegere comerciala, in care tu esti Clientul.